Óriási siker volt a Zugligeti Bál (rövid videóval)

Február 23.-án került megrendezésre – hagyományteremtő szándékkal – a szülők, pedagógusok részére az I. Zugligeti Bál. A rendezvény sikere a visszajelzések alapján óriási volt, több mint száz szülő, sok pedagógus vett részt rajta.

A rendezvény délután 4 órakor kezdődött, amikorra az esemény házigazdái, a 7. osztályosok és szüleik már gyönyörűen feldíszítették a tornatermet, kitették az üdítőket, süteményes tálakat, elhelyezték a boros standot, sörcsapokat és már javában sütötték az Iskola udvarán a hurkát, kolbászt és pácolt finomságokat.

A hivatalos programrészben előadásokat hallhattunk. Először Salamin András, Zugliget őslakosa, kutatója mesélt Zugliget múltjáról, így Mátyás királyról, Kossuth Lajosról, a majorok, szőlők és kisvendéglők világáról, ami a 20. századra (szép lassan ugyan) fokozatosan eltűnt, de az Iskola környezetében még most is rengeteg, megóvni érdemes építészeti és természeti érték található.

Ezután Hayde Tibor, az Iskolához ezer szállal kötődő építész mesélt az Iskola jelenlegi tornatermének építéséről. Megtudhattuk, hogy tervezőként, az építés felügyelőjeként miként szembesült a földből előtörő búvó patakokkal és mit lehetett tenni ellene. Megtudhattuk hol található az Iskola mellett futó turistaút harmadik gesztenyefa sora és miként befolyásolták a kosárlabda meccseket a Hayde gerendák.

Következő előadást Nagy Gergely az Iskola új épületének építésze, építésvezetője tartotta. A jelenlevők rengeteg információt kaptak az épületről, a tervezett zöld tetőről, egy, az építkezés közben előbukkant XIX. századi borospincéről és oszlopsorról, azok helyéről, funkciójáról az új épületben. Megtudtuk az épület előtti tér átalakításának részleteit, az új szervízutak funkcióját, a parkolási lehetőségek részleteit.

A színes program a Bál fő jótékonysági céljának bemutatásával folytatódott. Paukó Enikő szülőként és építészként mutatta be 3D látványtervet, VR szemüvegek segítségével, hogyan nézhet ki a tankonyha a kibővítés és felújítás után. Az a tankonyha, amely már rengeteg generációt szolgált ki, az Iskola hagyományainak, kompetenciáinak része lett és amelyen már nagyon meglátszik az idő vasfoga. A prezentáció szerves folytatása volt Budavári Ákos, a Zugligeti Iskola Alapítvány kuratóriumi elnökének előadása, mire költötte az Alapítvány a szülőktől kapott pénzösszegeket, mikor lesz már új mászóka az udvaron és hogyan lehet a tankonyha felújítását az Alapítványon keresztül támogatni. Enikő és Ákos előadásai termékeny talajra hullottak, mert több mint egymillió forint gyűlt össze a rendezvényen a felújításra. Ezt ezúton is nagyon-nagyon köszönjük!!

Később volt egy iskolai kvíz is, ahol a szülői csapatok tippeken keresztül megtudhatták, hol volt korábban óvóhely az Iskolában, mit kerestek a tyúkok vagy denevérek az Iskolában és hová tűnt a 203-as tanterem az épületből.

A rendezvény második fele a beszélgetésekről, egymás megismeréséről, talán egy erős, széleskörű szülői támogató közösség létrejöttéről és persze eszem-iszomról, a bálról, táncról szólt. Valamint nem utolsó sorban a tomboláról is, ahol a szerencsés nyertesek rengeteg, értékes – korábban a szülők által felajánlott – nyereménnyel térhettek haza.

A rendezvény óriási sikerét jelzi, hogy még éjfélkor is közel 50-en beszélgettek az asztaloknál, vagy ropták a táncot a parketten.

 

VIDEÓ

(Paukó Enikő)

 

Köszönjük ezt a hagyomány teremtő rendezvényt a 7. osztálynak, szüleiknek, Annus Lászlónak, a 7. osztály osztályfőnökének, valamint a szervezésben segédkező SZMK-nak és Alapítványnak.

Jövőre a folytatása következik!!

 

You may also like...