Esőáztatta hétvége május 15-16.

A szervezők az utolsó pillanat után lemondták a vasárnapi programokat, így elmaradt a duatlon verseny (bár, ami késik, az nem múlik), és a Kung-fu-Panda fellépés.

A szombati nap azonban nem unatkoztak diákjaink: először az első, másodikos tanulók úszóversenyére került sor.
A versenyben tíz zugligeti kisdiák vett részt: Hóka Juli, Illés Lili, Viola Dorottya, Iván Eszti, Kőnig Teodóra, Somogyi Ábel, Várallyai Gyuri, Veres Botond, Csizmadia Zsolt, Solymosi Balázs.

Nagyon ügyesen úsztak valamennyien, megmutatták, mit tanultak a kötelező úszásoktatáson. A legjobb eredményt Illés Lili érte el: negyedik lett hátúszásban és hatodik mellúszásban.

Ezalatt elkezdődött a kerületi focidöntő a III. korcsoportban (5.6. osztály). Az első mérkőzésen a döntőbe jutás volt a tét. A nagy hírű Diana úti Általános Iskolával játszottunk, amelynek diákjai a Vasas foci csapatában játszanak évek óta. Szerencsénkre csak két focista tudott eljönni, így egyenlő esélyekkel bírt a két csapat. Fiaink nagy lendülettel kezdtek és az első félidőben már bebiztosították a győzelmet (3:0). A döntőben a Pannonia Sacra Általános Iskolával játszottunk. Az ő csapatuk legtöbb játékosa viszont a Hegyvidék focicsapatában edz.

Nagyon izgalmas mérkőzésen a zugligetiek egyenrangú ellenfele volt a másik csapatnak, nagy küzdelemben, izgalmas percek után a végeredmény 1:1 lett.

A szabályok szerint tizenegyesek következtek. Ebben a csatában sajnos egy elhibázott lövés miatt alul maradtunk. Azonban az ezüstérem is szépen csillog, mert a gyerekek kihozták magukból a maximumot, és küzdöttek körömszakadtáig. Szép volt fiúk!

A csapat tagjai: Gyenes Márk, Hóka Iván, Kardos Zsolt, Palkó Dániel, Sándor Dávid, Dina Dani, Horváth Ábel, Zaj Dénes, Bartók Viktor, Horváth István.

Az akrobatika bemutató a megszokott módon hibátlanul, magas színvonalon zajlott és nagy sikert aratott.

Akrobaták: Gilvesy Ilka, Flanek Regina, Varga Zsanna, Annus Sára, Annus Fanni, Páldi Soma, Varga Megyer, Roa Divina, Csepregi Panni.

Annus László

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.